Schaakborden

Op zoek naar een Schaakbord? Sportenspel heeft schaakborden in verschillende materialen en formaten, van goedkope plastic borden tot luxe houten borden. Er zijn ook schaakborden met magnetische stukken, die handig zijn voor op reis. Je vindt deze borden voor het schaken tegen de scherpste prijzen, welk direct uit voorraad geleverd wordt. Door ons ongekende grote aanbod in schaakborden, kan iedereen een passend schaakbord kopen. Wil jij liever eerst een schaakbord met je eigen ogen bekijken, of wil je meer advies omtrent hierover? Kom dan naar de winkel in Amsterdam en wij helpen je graag op weg.

Schaakborden

Schaakbord kopen in Amsterdam

Groot aanbod schaakborden

Welkom bij de online Sport en spel webwinkel. Wij hebben een uitgebreide collectie aan schaakborden voor zowel recreatieve, beginnende als voor de professionele schakers. Voor wedstrijdspelers hebben we mooie en betaalbare houten schaakborden en thuisgebruik kan er gebruikt gemaakt worden van een schaak-dambord. Ook als kado is een mooie houten bord ideaal om te geven, want een mooi bord wordt vaak maar één keer gekocht en kan generaties mee. Bij Sport en spel hebben we een ongekende grote aanbod in schaakborden, waardoor iedereen een passend schaakbord kan kopen. Wij zijn een lokaal vriendelijke sport en spellenwinkel in Amsterdam en alles wordt uit voorraad geleverd en worden op nog dezelfde werkdag verstuurd. Je kunt ook bij ons terecht voor schaakklokken, schaakstukken en complete schaaksets of ga terug naar het overzicht schaak producten en accessoires.

Medewerkers met liefde voor schaken

Als gevestigde winkel in Amsterdam hechten we veel waarde aan de kwaliteit van onze producten en het verkoop daarvan. Sport en spel heeft medewerkers in dienst met passie voor schaken. Elk nieuw toevoeging in onze assortiment wordt door deze medewerkers hevig gecontroleerd op zowel de kwaliteit als op verbruiksgemak. Zo weet je dat je bij ons altijd de beste kwaliteit tegen de beste prijs heb! Ook voor advies of hulp bij het kiezen van de juiste benodigheden, kun je ons contacteren.

Kenmerken schaakbord

Een schaakbord is een rechthoekig bord met 64 vakjes van gelijke grootte, die in een patroon van 8 bij 8 zijn gerangschikt. De vakjes zijn afwisselend zwart en wit, waardoor het bord een kenmerkend uiterlijk heeft. Het schaakbord en de stukken hebben een aantal specifieke regels en conventies. Bijvoorbeeld moet het bord altijd zo worden neergelegd dat de hoek rechtsonder vanuit het perspectief van elke speler wit is. De pionnen bewegen alleen voorwaarts, terwijl de andere stukken verschillende manieren van bewegen hebben.

Schaakspel

Schaakborden worden gebruikt om het populaire bordspel schaken op te spelen. Het schaakspel is een eeuwenoud spel dat al meer dan duizend jaar wordt gespeeld en wereldwijd populair is. Op een schaakbord spelen twee spelers tegen elkaar, waarbij elke speler 16 stukken heeft. De stukken zijn onderverdeeld in pionnen, torens, paarden, lopers, een koning en een koningin. De spelers proberen elkaar schaakmat te zetten, wat betekent dat de koning van de tegenstander geen zet meer kan doen zonder geslagen te worden. Kortom, schaakborden zijn een belangrijk onderdeel van het schaken en het spel heeft zijn populariteit te danken aan de strategische en tactische elementen die het biedt.