Darten en dartartikelen

Dartpijlen, dartborden, flights, matten en meer: bij sport en spel vind je alles wat je nodig hebt om te darten. In onze online dartwinkel heb je de keuze uit ongelooflijk veel hoogwaardige producten, tegen de scherpste prijzen. Zo weet je zeker dat je goed zit. Weet je niet welk dartbord je moet hebben, of welke dartpijlen bij je passen? Kom dan naar de winkel in Amsterdam of neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag op weg.

Dartborden

Op sportenspel.nl kun je kiezen uit een groot assortiment aan dartborden en zit het beste dartbord voor jou er gegarandeerd tussen. Dartborden zijn relatief duur, waardoor je er erg graag lang mee wilt kunnen doen. Als je veel gaat darten, dan kun je beter een professioneel dartbord kopen.

Dartwinkel in Amsterdam

Lokaal dartwinkel van Amsterdam

Welkom bij de online webwinkel van Sport en spel. Wij hebben een uitgebreide collectie aan dart spullen en accessoires voor zowel recreatieve, beginnende als voor de professionele darters. Bij Sport en spel kun je alles vinden om lekker een potje te kunnen darten. Je vindt hier onder andere dartborden, dartpijlen, shafts, flights en dartmatten. Maar ook de accessoires zoals een dart scorebord wisser, softtip points, dartpijl puntenslijper en flight punch vind je terug in onze darten categorie. Wij zijn een lokaal vriendelijke sport en spellenwinkel in Amsterdam waar je ook spullen voor het darten kunt kopen. Alles wordt uit voorraad geleverd en worden op nog dezelfde werkdag verstuurd.

Medewerkers met liefde voor darten

Als gevestigde winkel in Amsterdam hechten we veel waarde aan de kwaliteit van onze dart producten en het verkoop daarvan. Sport en spel heeft medewerkers in dienst met passie voor het darten. Elk nieuw toevoeging in onze dartassortiment wordt door deze medewerkers hevig gecontroleerd op zowel de kwaliteit als op verbruiksgemak. Daarom vind je bij ons alleen topmerken als Abbey, Bullet, Harrows, Winmau, Longfield en Pentel. Zo weet je dat je bij ons altijd de beste kwaliteit tegen de beste prijs heb! Ook voor advies of hulp bij het kiezen van de juiste dart artikel, kun je ons contacteren.

Dartmerken

Sportenspel.nl heeft een aantal dartmerken in de assortiment. Zo vind je bij ons het merk Abbey Darts. Dartpijlen van Abbey Darts zijn geschikt voor gezelligheidsdarters. De pijlen met stalen punten zijn beschikbaar in 24 gram en in 26 gram. Ze worden als complete set geleverd; drie extra flights en een beschermhoesje, waardoor je de pijlen makkelijk en snel kan opbergen. Winmau (lees als "win more") is een fabrikant van dartsartikelen uit Wales. Winmau ontwikkelt en levert dartborden met de allernieuwste technische en innovatieve eigenschappen. Bovendien hebben zij sinds 2022 een samenwerkingsverband met de Dartsbond PDC. Ook bij sport en spel koop je bijvoorbeel de nieuwste dartbord Winmau Blade 6 TripleCore (III6), Blade 6 DualCore (II6) of de PRO SFB Bristle Wedstrijd dartbord. Ook Harrows Darts levert high-tech dartproducten, die zijn ontworpen ten behoeve van beginnende tot professionele dartspelers. Zo vind je flight ranges, shafts, velos, dartboards, dartwallets en steelpoints. De steelpoints van Harrows Darts zijn duurzaam, goede vingergrip en boardgrip. Bovendien zorgen deze punten voor minder beschadigingen op je dartboard.

Darten, zo doe je dat!

Belangrijkst is om je lichaam zo stil mogelijk te houden tijdens de worp van je dartpijl. Hou je hoofd stabiel, til je voet niet op en beweeg niet met de bovenarm. Probeer tijdens het gooien alleen je pols en onderarm te bewegen. Er is geen vaste manier om een pijl vast te pakken. Er zijn darters die drie, vier en zelf alle vijf vingers gebruiken om hun dartpijl te werpen. Kijk wat bij jou het best grip (wel minimaal drie vingers gebruike) voor jouw werpstijl is en blijf op dezelfde manier vasthouden, gooien neem dezelfde houding aan, Hoe consistenter je bent, hoe sneller jezelf kan verbeteren.

Dart outlet en aanbiedingen

Sport en spel heeft regelmatig dart producten en accessoires die in de uitverkoop zijn. Voor dartspelers die op zoek zijn naar dart sale of koopjes van in de categorie darten, zijn dan ook bij ons welkom. Er zijn regelmatig aanbiedingen voor dartborden, dartpijlen of andere dart artikelen en accessoires. Bij sport en spel hoef je niet te wachten op een summer sale of heb je een speciale kortingscode nodig om te genieten van de beste aanbiedingen. Bezoek regelmatig onze dart pagina's en hou onze dart artikelen met korting in de gaten. Aanbiedingen kunnen namelijk flink oplopen tot wel 40% korting!

Dart elementen

Darten is een eeuwenoud spel en bestaat uit een aantal spel elementen: De baan - Voor een wedstrijdbaan is een minimale ruimte nodig; 4 meter lang, 3 meter breed en 3 meter hoog. Voor andere banen, zoals thuis volstaat ook een kleinere ruimte. Er moet daarnaast voldoende verlichting aanwezig zijn, zodat er geen schaduw op de dartboard komt. Dartbord - Het dartbord moet zo worden opgehangen dat het rode bull's eye van het bord zo'n 1,73 meter boven de vloer hangt. Het bord bestaat totaal uit 82 speelvakken in verschillende kleuren. Naast het dartbord kun je een scorebord hangen. Werplijn - De werplijn dient 2,37 meter tot de voorkant van het dartbord te zijn. Dartpijlen - Darts zijn de pijltjes die je op het dartbord werpt. Een setje darts bestaat uit drie pijlen. Een pijl bestaat uit vier onderdelen: de flight, de shaft, de barrel en de punt. De flight is de stabilisator van de dart. Flights variëren in lengte, breedte en heeft drie of vier vleugels. De barrel is wat de darter vasthoudt en bepaalt het gewicht van de dart. Je hebt ze in verschillende soorten 'grips' van heel veel profiel naar glad. De shaft is het onderdeel tussen de flight en de barrel. Deze wordt bevestigd met een schroefdraad of direct in de barrel geduwd. De punt is van metaal en zit meestal vastgeklemd.

Darten

Sport en Spel (web)winkel

De beste keus voor al je one-stop sport en spel-behoeften

Sport en spel is een lokaal vriendelijke sport en spellenwinkel in Amsterdam. Wij verkopen diverse dartartikelen. Zo heeft sport en spel een ruime voorraad aan dartpijlen, dartborden, flights, shafts, maar ook accessoires voor het darten. Met onze steeds groter wordende voorraad streven we ernaar de beste keuze te zijn voor al je dart behoeften, voor zowel beginnende als professionele spelers.

Onze klantenservice

Heb je nog vragen of advies nodig omtrent darten? Onze medewerkers helpen je graag om al je vragen te beantwoorden. Bekijk dan onze klantenservice pagina of neem contact op met onze team.

Kom langs

In onze winkel in Amsterdam

Telefonisch

Bel ons gerust op gedurende onze openingstijden via +31 (0)20 662 2822

Service pagina

Klik hier voor de meeste gestelde vragen en antwoorden